טכניקת העיסוי השוודי מתבססת על גישה הדוגלת בהנעת הרקמות הרכות, כלומר, העור, השרירים, הגידים והרצועות, וכל זאת, תוך כדי הנעה של מפרקי הגוף השונים. במילים אחרות, עיסוי שוודי מותח ומגמיש את הרצועות והגידים, וכן ממריץ את פעילות העור ומערכת העצבים. נוסף על כך, עיסוי זה תורם משמעותית לשחרור חסימות ומתחים ומאפשר לגוף לחזור באופן אוטונומי לרמתו החיונית. טכניקת עיסוי שוודי פותחה בתחילת המאה ה- 19 ע"י פיסיקאי שוודי, ומכאן מקור השם.
המטרה העיקרית שניצבה בעיני מפתח השיטה הייתה לתת מענה לטיפול בכאבים במפרקים ובשרירים ולהקנות תשומת לב לכל הגוף. ואכן, המטפל בעיסוי שוודי מסוגל להתייחס למגוון רחב של פתולוגיות הכוללות, בין השאר, כאבים כרוניים או אקוטיים, שרירים תפוסים בגפיים ובאזורי גוף שונים, תחושות של הירדמות איברים, וכמובן, תופעות הקשורות יותר עם ההיבט הנפשי, כגון מצבי מתח ועצבנות.
המטרות הטיפוליות מושגות באמצעות מניפולציות הכוללות: הפעלות רכות וחזקות (ז"א, מגע המשתנה בין עוצמה רבה לבין מגע רך ונעים), דחיסות בסגנון של מעין "לישה וסחיטה" של איברי הגוף והגפיים, יצירת חיכוך על פני העור והקשות בקצבים משתנים על גבי הגוף. לאותן המניפולציות נהוג לשלב מגוון רחב של תנועות, מתיחות ולחיצות אשר מטרתן העיקרית, כאמור, היא להפחית כאב, לשפר טווחי תנועה, ובה בעת, ליצור איזון נפשי.
נהוג לבצע את העיסוי בעזרת תערובת שמנים ארומאטיים אשר מותאמת באופן ממוקד לפי בקשת המטופל או לפי עצת המטפל. הטיפול מתבצע כאשר המטופל שוכב ללא בגדים על מיטת הטיפולים, והוא מכוסה בסדין או במגבת לשם שמירת חום גופו. משך הזמן המקובל לעיסוי שוודי הוא בין שעה לשעה וחצי, אך ניתן לשנות זאת לפי רצון המטופל.
מבין כל העיסויים הקיימים והמוכרים, עיסוי שוודי הוא, ככל הנראה, שיטת הטיפול המבוקשת ביותר על ידי רוב המטופלים, בין אם לצורך רפואי ובין אם לשם פינוק ומרגוע. |