דף הבית
 אודות
 גלריה
 עיסוי עד הבית
 סוגי טיפולים
 מחירון
 יצירת קשר
 English
 
עיסוי זוגי
עיסוי לכל המשפחה
עיסוי מפנק בכל אירוע
אירועים
עיסוי במקום העבודה
עיסוי לספורטאים
עיסוי שוודי
עיסוי תאילנדי
רפלקסולוגיה
עיסוי רקמות עמוק
עיסוי פנים וקרקפת
עיסוי משולב
עיסוי באבנים חמות
מסאג´ מאמרים
 הבדלים בין עיסוי מערבי לעיסוי מזרחי
 מקורות העיסוי התאילנדי
 שמנים בעיסוי
 טיפול בעזרת עיסוי
 התועלת הרפואית בעיסוי
שובר מתנה
מטפלים של  Dreamassage
קליניקה

*
*
 
דרושים !!!
מטפלים מכל הארץ!
הזמנות לאירועים מיוחדים
ניתן להזמין מטפלים לאירועים במחירים אטרקטיביים! לפרטים והזמנות חייגו: 077-3007424, 052-3022424
דף הבית
מסאג´ מאמרים

מקורות העיסוי התאילנדי

מקורות העיסוי התאילנדי - תפיסה פילוסופית ותועלת רפואית

 

Om NamoShivagoSilasaAhangKaluniko

כך נפתח הטיפול בעיסוי במקדשים התאילנדים: "אנו מזמינים את הרוח של המייסד הגדול, האב הרופא שיבגו...". 

על פי המסורת התאית, מייסד העיסוי הרפואי התאילנדי - NuadPheanBoran  היה דוקטור שיבגו - ShivagaKomarpaj שנחשב לרופאו האישי של בודהא. הוא פיתח את העיסוי כחלק מתפיסתו הרפואית ובמטרה לתת מענה למכאובים שלרפואה בתקופתו לא היה פיתרון עבורם.  מידע זה צויר ונחרט על אבנים אשר שימרו את המסורת הרפואית. אבנים אילו קיימות ונשמרות במקדש התאי בבנגקוק - ה Wat Pho . כיום קיימים מספר סגנונות טיפול באזורי תאילנד השונים אך כולם יונקים את שורשיהם מאותו מקור. במקרים רבים אנו יכולים לראות השפעה של שיטות ריפוי במגע סיניות, יפאניות, הודיות, טיבטיות ועוד. כל אילו תורמים לאבולוציה המתרחשת בשיטת ריפוי מסורתית זו.

 

מהו העיסוי התאילנדי?

עיסוי רפואי תאילנדי הינו שיטה טיפולית מזרחית במגע המבוצעת על כל גוף המטופל. הטיפול, בדומה לשיטות מזרחיות אחרות כדוגמת שיאצו או טווינא, מבוצע באמצעות לחיצות, מתיחות, רוטציות ומניפולציות שונות.

בדומה להכשרה במסגרת לימודי שיאצו, גם כאן הטיפול מבוצע ברובו על בגדים תוך מעבר על מרידיאנים (ערוצי אנרגיה), אך כאן קצב הטיפול מהיר יותר, מפעיל יותר מניפולציות (המזכירות את הכירופרקטיקה) ועובד על מסלולים שאינם בהכרח המסלולים הסיניים המסורתיים.

המטפל משלב עבודה עם אגודלים, כפות ידיים, מרפקים, ברכיים, רגליים ועוד במהלך הטיפול. לאחר עבודת "ריכוך" הוא נעזר במתיחות ומביא את המפרקים לטווחי התנועה המקסימאליים המתאפשרים עבורם. פעולות אילו תורמות לזרימת הדם, לגמישות ולהפגת כאבים כרוניים.

 

במה שונה העיסוי התאילנדי משיטות מזרחיות אחרות?

על פי הפילוסופיה של הרפואה התאית קיימים בגוף עשרה קווים אנרגטיים הנקראים פראנה. בקווים אלו זורמת האנרגיה של הגוף. קווים אילו שונים מהמוכר בתפיסה הסינית והיפאנית (הבאה לידי ביטוי בשיטות כמו טווינא ושיאצו) במספרם, במסלולם ובתפקידיהם.

הרפואה הסינית מתייחסת ל 12 מרידיאנים קלאסיים דו צדדיים (12 מכל צד של הגוף) המחוברים בניהם כמשיכת קולמוס, כך שהצ'י - האנרגיה זורמת בהם בצורה מחזורית. הרפואה התאית מתייחסת לעשרה ערוצים בלבד שאינם מעגליים ואינם סימטריים ואף שונים בין הזכר לנקבה. ערוצים אילו מכונים Sen שמשמעותו: קווים.

 

כיצד העיסוי התאילנדי משתלב עם שיטות הריפוי המזרחיות האחרות?

הרפואה התאית המסורתית משלבת שש עקרונות כחלק מהטיפול השלם:

א - יוגא  - מקורה בהודו והיא מהווה בסיס להנעת הפראנה, הצ'י המתקבל מהאוויר. בדומה לשיאצו המתחיל את פעולתו בתרגילי דו-אין או הטווינה המתחילה את עבודתה בתרגילי צ'י קונג, כך גם העיסוי התאילנדי. מטרת התרגילים, בין היתר,  להכין את המטפל לעבודה אנרגטית ולהרמוניה לפני הטיפול.

ב - תרגול - כמו בשיטות הטיפול האחרות, גם כאן המטופל פסיבי למדי כאשר המטפל הוא זה שמעניק לו את הטיפול. אך אין בכך די. על המטופל להמשיך ולתרגל בזמנו הפנוי תרגילים אשר יפתחו את גמישותו הפיזית והמחשבתית ויביאו אותו להרמוניה חדשה.

ג - מדיטציה - מדיטציה היא אחת היסודות שמהם הושפע רופאו של בודהא. המדיטציה מביאה מזור לנפש בעוד שהעיסוי עובד ברמת הגוף. שילוב השניים תורמים לאיזון הבריאותי. כיום, יש הנוהגים לשלב גם (או במקום) דמיון מודרך.

ד - רפלקסולוגיה - כל שיטות המזרח נתנו את הדעת להשפעת הלחיצות על כפות הרגליים. לחיצה בנקודות מסוימות על כפות הרגליים מפעילות ומעוררות מרכזים שונים בגוף ובמערכת העצבים ולכן משפיעות על איברים פנימיים מרוחקים. עם זאת, יש לציין שהמפות במזרח שונות מעט מאילו המוכרות במערבת.

ה  -אקופרסורה - הכוונה כאן ללחיצות על אותן נקודות המשמשות ברפואה הסינית לדיקור. גירוי נקודה מסוימת מפעיל את המרידיאן, או ה Sen  ולכן מזרים אנרגיה לאזור הנמצא בחסר או מניע את הצ'י ממקום למקום.

ו - אמנות הריפוי - העיסוי הרפואי התאילנדי הוא לא רק טכניקת ריפוי אלא גם אמנות הכוללת תנועה זורמת ומדיטטיבית כמו ריקוד סביב המטופל. זהו יוגא בשניים כאשר לא תמיד ברור מי המטפל (האקטיבי) ומי המטופל (הפסיבי) אך הזרימה בניהם מביאה לשלמות (המוכרת ברפואה הסינית כיין ויאנג).

 

לסיכום

העבודה המהירה, המתיחות הרבות והמניפולציות מאפשרות לעיסוי הרפואי התאילנדי להיות כלי רב עוצמה לפתיחת חסימות המצטברות בגוף. בנוסף, מסייע העיסוי למגוון רחב של מוגבלויות ובעיות תנועה מסוגים שונים, החל מבעיות הנובעות משרירים ספסטיים וכלה מבעיות שמקורן בעצמות ובמפרקים.

 

 

כותב המאמר: ד"ר ניר עמיר, מייסד ומנהל אקדמי, מכללת תמורות, מנהל המרפאה המשלימה לילדים בבית החולים וולפסון.

 

 

דף הביתהדפסהמפת האתר